IMG_2603

12.09.2020 16:09

U19-drengene leverede en fantastisk indsats, da vi på udebane spillede 2-2 mod FC Midtjylland. Dette til trods for at vi undervejs var bagud, og at vi i 55. minut fik rødt kort.

2-2 Danijel Djuric (89.)

U19-drengene var lørdag taget en tur til Ikast, hvor de mødte et forstærket FCM-hold på udebane. Striberne satte sig fra første fløjt på begivenhederne, og det var sjældent, FCM var oppe på OB’s banehalvdel i indledningen af kampen. Alligevel var det hjemmeholdet, der fik nettet til at blafre i kampens syvende minut, da Mads Hansen bankede bolden helt op i hjørnet.

Herefter fulgte en periode, hvor FCM var mest på bolden, men de blev ikke farlige. De havde bolden omkring midterlinjen, men et stærkt organiseret OB-hold holdt dem på behørig afstand fra straffesparksfeltet. Derfor var det logisk nok også på en standardsituation, første chance kom, da FCM var tæt på at komme foran, men hovedstødet fløj langt over mål.

Efter den chance fik vi bedre styr på begivenhederne, og der blev skruet op på alle parametre. Afleveringerne blev hurtigere og mere præcise, men især presset blev højere og mere aggressivt. Det var også netop det høje pres, der skabte den første store chance til Striberne efter 28 minutters spil. Et hidsigt OB-pres resulterede i en stor chance til Noah Christensen, men FCM-keeperen hev en lige så stor redning ud af ærmet.

Syv minutter senere viste Noah Christensen sig igen frem. Denne gang blev han sendt i dybden af Lasse Skøtt, og i stedet for at sparke hårdt, som han gjorde tidligere, så afventede han keeperens udfald, hvorefter han elegant chippede den over i det lange hjørne, hvor den gik i kassen til 1-1 via overliggeren.

Kort efter var det tid til endnu en stor OB-chance, og denne gang til Jakob Breum, men en stærkt spillende FCM-keeper leverede en ny, stor redning.

Fra anden halvlegs start fortsatte det kampbillede, der havde været i slutningen af første halvleg. OB dominerede på bolden, og presset var højt og hidsigt. Det gav flere optræk til chancer, og der var med god grund masser af optimisme og tro på tingene hos Striberne.

Er rødt kort til Striberne skruede dog lidt ned for den tro. FCM havde hjørnespark, og de fik afvist indlægget, hvorefter de satte en hurtig omstilling op. Magnus Saaby stoppede klogt deres omstilling, hvorefter han desværre blev tildelt et korrekt gult kort, hvilket var hans andet gule kort i kampen.

Dermed var der lagt op til 35 minutter med tungt pres fra FCM. Det var dog ikke sådan, det forløb. OB fortsatte med at turde presse højt på midtjyderne, og det forstyrrede tydeligvis hjemmeholdets opspil. Til trods for det røde kort var det da også os, der var tættest på at komme foran 2-1, da Anton Stage trykkede af efter en erobring højt oppe på banen.

Herefter fik FCM sat sig tungere på tingene, men det var fortsat uden at skabe chancer mod et fantastisk OB-hold. Derfor var det også ganske logisk, at det var Striberne, der skabte den næste store chance. Anton Stage spillede bolden over på Rasmus Nissen, der modtog den nede midt på banen. Han tog bolden til sig, rundede to FCM-spillere og satte derefter i fuld fart mod FCM-målet. Ingen FCM-spillere kunne følge med ham, og det var kun holdkammerat Anton Stage, der kunne holde tempoet. Rasmus Nissen spillede klogt bolden på tværs til Stage, som stensikkert bankede den i kassen til 2-1, og så var de ti hårdt kæmpende OB-spillere på vej mod tre fortjente point.

FCM fortsatte med at have bolden, men uden at skabe chancer. I 89. minut blev de så tildelt et frispark ude i venstre side, hvorfra de lagde bolden ind i feltet. Bolden strøg direkte forbi både venner og fjender og gik i nettet ved den fjerneste stolpe til 2-2.

FCM ville mere, og Striberne var i og for sig godt tilfredse med det ene point. Selvom det set på spil og chancer ville være mest fortjent med tre point, så gjorde det røde kort, at et enkelt point på udebane mod FCM ville være godkendt. I kampens tredje minuts overtid var det så alligevel tæt på at blive til tre fortjente point til os ved Rasmus Nissen, men de ti hårdt kæmpende OB-spillere måtte nøjes med et enkelt, særdeles fortjent point på en svær udebane.