Annonce
Annonce
U19: Vi er sat i verden på akademiet for at udvikle spillere til førsteholdet
Nyt fra U19

U19: Vi er sat i verden på akademiet for at udvikle spillere til førsteholdet

15 dec 2021
Annonce

Udviklingen har været i højsædet for vores U19-trup, hvor både Luca Kjerrumgaard, Magnus Nielsen og Jakob Breum i løbet af sæsonen har skrevet under på en fuldtidskontrakt.

Annonce

Vores U19-drenge startede sæsonen på fornemmeste vis, da de vandt den stærke ungdomsturnering, Mladen Ramljak Cup, hvor Slavia Prag blev besejret i finalen.

- Vi startede super-godt i Kroatien, hvor vi havde en fantastisk opstartsturnering og fik rigtig god omtale, hvilket også betød, at vi fik rigtig mange spillere med omkring landsholdet. Det gjorde, at vi fik sat os på Europakortet igen, og det skabte interesse for både OB og vores spillere, siger U19-cheftræner, Kim Engstrøm.

Det er dog ikke lykkedes at fortsætte de helt samme takter i U19-Ligaen, hvor vi overvintrer på en syvendeplads, men U19-cheftræner, Kim Engstrøm, ser gode muligheder for at forbedre den placering til foråret.

- Turneringsmæssigt har det været lidt en blandet fornøjelse; Vi sluttede rigtig godt af, men vi synes også, der er nogle kampe, vi kunne have fået mere ud af pointmæssigt. Når jeg kigger de 13 kampe igennem, så er der en fem point mere, som vi skulle have haft, og havde vi haft dem, så havde vi ligget der, hvor vi egentlig havde en forventning om, at vi burde ligge. Så umiddelbart skal vi have vekslet nogle af de uafgjorte kampe i efteråret til sejre i foråret, og så skal vi gerne kravle et par pladser op i tabellen, siger Kim Engstrøm og fortsætter:

- Kendetegnende for holdet i efteråret har været, at vi har været en lille smule svingende. Vi har endnu ikke stillet med de samme 11 i to kampe i træk. Vi har skiftet en hel del ud i bagkæden fra kamp til kamp, og det har selvfølgelig også gjort noget i forhold til vores udtryk en gang i mellem.

- Jeg vidste allerede inden sæsonen, at vi kunne få lidt udfordringer rent defensivt, hvor vi ikke var lige så stærke, som vi har været tidligere, men vi har også hele tiden haft en forventning om, at vi rent offensivt nok skulle komme til at lave mål.

Og netop mål er der kommet mange af – særligt på standardsituationer, hvor 11 af efterårets 23 scoringer af faldet efter standardsituationer.

- Jeg vil gerne rose min assistenttræner, Andreas Bech, som har udført et supergodt stykke arbejde i løbet af efteråret, hvor vi virkeligt har været skarpe offensivt. Vi har ikke brugt så meget tid på standarder, men Andreas har været meget skarp. Vi har scoret 11, og vi har kun lukket et enkelt ind på standarder, så stor ros til Bech og spillerne for kreativiteten på vores offensive standarder.

En af grundene til de manglende point har blandt andet været manglen på at kunne stille med samme hold to kampe i træk. Derudover er anføreren fra starten af sæsonen, Jakob Breum, blevet en del af førsteholdet sammen med målmand Magnus Nielsen; og de to får desuden selskab af Luca Kjerrumgaard til sommer.

- Vi er sat i verden på akademiet for at udvikle spillere til førsteholdet, så i bund og grund er det succeskriterie opnået. Det er rigtig, rigtig godt, at vi har to i årgang 03, som har skrevet fuldtidskontrakt, og Jakob Breum, der har fået spilletid i Superligaen. Det er rigtig glædeligt, og det er et skulderklap til akademiet, men også til de her tre spillere, siger Kim Engstrøm.

Annonce