Annonce
Annonce
Udvikling og talentpleje er centrum i Akademiet
Akademi

Udvikling og talentpleje er centrum i Akademiet

06 maj 2022
Annonce

Akademiet har haft et godt forår, som både har budt på fine resultater og masser af udvikling.

Annonce

Det har været et godt forår for Akademiet, der har set nogle fremragende præstationer og gode resultater. Og det er noget som glæder Akademichef Tonny Hermansen, der dog også fortæller, at resultaterne ikke er det vigtigste.  

- Foråret har været rigtig fint rent resultatmæssigt, og drengene har præsteret rigtig godt. Men det er jo ikke resultaterne, der er det vigtigste. For os der er det vigtigst, at vi hele tiden ser den der udvikling.

Og netop udvikling sker der meget af for tiden i Akademiet, hvor flere af vores unge spillere har prøvet kræfter af på et højere niveau i form af træninger med førsteholdet, og har fået en masse transitionstræning.

- Her i foråret har mange af vores spillere fra både U17 og U19 fået en del transitionstræning, og de har været oppe og træne med førsteholdet. På den måde så får de vist sig frem, og de får vist, hvad de er i stand til. Og på trods af de færre træninger med deres respektive hold, så synes jeg, at de har præsteret rigtig fint på banen. De formår at få spillet nogle rigtig fine kampe, og det har jo så medført, at de har fået flere sejre end nederlag, lyder det fra Tonny.

Foråret er dog ikke gået lige så gnidningsfrit i U15, som har haft lidt udfordringer med på vejen i form af trænerskifte. Men Tonny Hermansen er godt tilfreds med den nye U15-træner, og derfor slet ikke nervøs for drengene, som bare lige skal finde deres fodfæste igen.

- U15 de har haft lidt udfordringer her i foråret, hvor de ikke har vundet så mange kampe, men alligevel så er de stadig med, hvor det er sjovt. Lige nu der skal de lige have lært at finde sig selv igen efter det trænerskifte, der har været. Vi har jo netop fået Thomas Skou Juul Jensen ind, og Niklas Vincentz er rykket op til U17. Det er en rigtig dygtig træner i Thomas, som vi har fået ind, og han er ved at få styr på det hele. Men drengene skal jo lige vænne sig til forandringerne.

U17 og U19 skal i morgen møde FCK

I morgen bliver der spillet to kampe nede i Ådalen, når både U17 og U19 skal op imod FCK. For U17 især er det en spændende kamp, da de står til at kunne indtage første pladsen, hvis de vinder over modstanderne fra København. Men selvom at det kunne være sjovt med en førsteplads, så er det ifølge Tonny ikke det centrale.

- Både drengene og trænerne har holdt fokus på, at det handler om at udvikle sig hver eneste dag. Og så har de vundet et par kampe, hvor FCK så har tabt et par kampe. Så lige pludselig er den her kamp blevet interessant, netop fordi, hvis vi vinder, så kan vi tage førstepladsen. Men det er jo slet ikke det, der er det centrale. Det centrale det er, at vi har fået et udviklingsmiljø, hvor vi også kan være med til at give modstand, når vi spiller mod alle hold, fortæller Tonny, og fortsætter:

- Og det er jo det, der er det vigtigste; at vi både kan se udviklingen, men at vi også har nogle hold, som kan være med til at spille mod de bedste i landet. Og det er jo egentligt det, der er det centrale for os; at vi lærer drengene, at hver dag er en udviklingsdag.

Hvis U19 i morgen taber til FCK, så bliver københavnerne danske mestre, og det kan også være en stor mundfuld, siger Tonny.

- U19 skal også møde FCK i morgen, og det er jo en stor mundfuld, fordi, hvis FCK de så vinder over os, så er de blevet danske mestre. Så der bliver vi jo matchet optimalt. Og det er jo sindssygt vigtigt for de her drenge at spille sådan nogle kampe, hvor de skal måle sig op imod de bedste i landet.

Men for Tonny handler det om at udvikle Akademiets unge spillere hver eneste dag, for når alt det kommer til alt, så er det udviklingen, der er i centrum, og resultaterne kommer derefter.

- Det er jo det, som det handler om i Akademiet. At spillerne kan mærke, at de udvikler sig, og de sammen som hold kan mærke, at de udvikler sig. Og det synes jeg også, at vi kan se til både kampene og til træningen. Så alt i alt, der har foråret været supergodt hernede i Ådalen.

Du kan fange de to kampe i morgen i Ådalen, hvor U19 lægger ud med første opgør mod Københavnerne kl. 12.30. Herefter vil U17 forsøge at indtage ligaens førsteplads, når de kl. 15.00 gør klar til kamp.

Annonce