Annonce
Annonce
Universitetsuddannelse med mudrede fodboldstøvler
Førsteholdet

Universitetsuddannelse med mudrede fodboldstøvler

19 feb 2021
Annonce

Jeppe Tverskov supplerer fodboldkarrieren med en uddannelse på SDU, som både giver ham god mulighed for at koble af mellem træningerne og flere muligheder, efter støvlerne er hængt på hylden.

Annonce

Jeppe Tverskovs egenskaber på en fodboldbane er mange, men udenfor banen dribler viceanføreren også rundt på erhvervsøkonomiske termer som erhvervsret, finansiel planlægning og dataanalyse.

- For to og et halvt år siden startede jeg på min HD, fordi jeg har en del tid efter træning, på de dage hvor der ikke er to træningspas. Man kan være hjemme før klokken to, så der er en del tid i hverdagen, man kan bruge. Typisk bruger jeg det også i perioder, hvor der er meget omkring fodbolden. Det er en god måde at få et lille afbræk på. Det er også rart med noget andet at fylde dagen med, hvis der er dårlige perioder, og der er studiet godt.

Som fodboldspiller har du selvfølgelig træning stort set hver dag og kamp i weekenderne. Derfor kan det være lidt svært at få passet et studie ind, men for Tverskov handlede det hele om, at tiden og stedet skulle være rigtige:

- Det krævede lidt timing for mit vedkommende. Da jeg kom til Odense, fandt jeg mit nuværende studie, efter jeg havde spillet her et stykke tid. Der var jeg også lidt mere etableret, og jeg var kommet lidt mere ind i nogle vaner og rutiner. Det passer også godt med, at vi har SDU Elite, og der ligger et Syddansk Universitet her i Odense. Der var rigtig mange hakker, der blev vippet af, hvor jeg også har fået en masse hjælp af SDU Elite til at få det til at passe ind med fodbolden.

Hakkerne er blevet vippet af, og studielivet passer godt til Jeppe:

-  Det spiller godt. Man kender jo det der med, at man kan sumpe lidt ind og ende med at have mange timer foran fjernsynet eller noget. Så synes jeg, at det er rart at kunne bruge det på noget, der gavner en lidt mere i fremtiden, siger han og fortsætter:

- Odense er en god studieby. Det passer godt ind i fodbolden, at der er fjernundervisning, hvor man ikke skal møde fysisk op, men hvis man ønsker det, har man fortsat muligheden for at kunne møde fysisk op på SDU. Det har hjulpet mig, at man ikke har skullet følge et studieprogram på bestemte tidspunkter.

Og netop fleksibiliteten på SDU passer perfekt ind i en professionel fodboldspillers program:

- Jeg plejer at sige, at på kampdag og dagen før kampdag, plejer jeg ikke at lave studiearbejde. Nu er vi jo faktisk et par stykker på holdet, der læser. Både jeg, Jens Jakob (Thomasen) og Jørgen (Skjelvik) har brugt meget tid sammen på studiet. Der er nok mange, der kan genkende, at man arbejder bedre, når man har nogle at arbejde sammen med. Så er det nemmere ikke at blive distraheret. For eksempel skal vi i dag mødes hos en af os efter træning, hvor vi skal læse. Der plejer vi at sidde, indtil det er tid til aftensmad og fordybe os i studiet.

Symbiosen mellem kampforberedelse og uddannelse

Om uddannelsen har nogen direkte indvirkning på fokus til træning og kamp er vanskeligt for Tverskov at måle, men det giver i hvert fald mere overskud til andre ting i hverdagen:

- Jeg ved ikke, hvor meget det hjælper på fokusset i træning og kamp. Det er svært at vurdere. For mig handler det mere om at kunne lægge vægt på noget andet. Jeg synes også, at når jeg kommer tæt på kampdag, så er det vigtigt, at mit fokus er 100% dér. Jeg skal ikke løbe og tænke på en aflevering, jeg skal have lavet færdigt eller noget. Det skal lægges væk på kampdag, siger Jeppe.

De eneste afleveringer, som Tverskov skal tænke på i weekenden, er dem, han skal lægge til sine holdkammerater. Derfor skærpes Jeppes fokus til udelukkende at handle om at performe bedst muligt på banen:

- Jeg har ikke så mange faste rutiner. Jeg skal ikke have noget bestemt mad, men jeg vil gerne have masser af kulhydrater, og det er jo lidt nemmere, når man selv laver maden. Så sørger jeg for at sove godt. Selvom man ikke laver nogle bestemte rutiner, så bliver det jo meget rutinepræget. Jeg skal i hvert fald ud og gå en tur, og så handler det ellers bare om at planlægge måltiderne godt. Forberedelserne handler i bund og grund om god søvn, passende, planlagte måltider og et klart hoved.

Kampforberedelse mod AC Horsens-opgøret

Når de ting er på plads, er det ”kun” kampen, der er tilbage, og der har spillerne også deres forskellige måder at gribe det an på:

- Først og fremmest har vi jo selvfølgelig taktiske forberedelser og så videre, så man i løbet af ugen har en ide om, hvem man kommer til at spille over for. Så det noterer jeg. Så er der jo selvfølgelig forskellige ting, der fungerer personligt for en. Der er mange små justeringer fra spiller til spiller. Nogle kan lide at spise tre og en halv time før kamp, andre foretrækker fire timer før kamp. Det er de der små ting, der gør, at man har de ekstra procenter på banen.

Til de specifikke modstanderne er der selvfølgelig også specifikke spillere og taktiske ting at forholde sig til:

- Mange af superligaklubberne har man jo efterhånden mødt et par gange, så man er begyndt at kende de spillere, man møder. Så er det jo om at forberede sig bedst muligt. Så er der også spillere, der er så dygtige, at man ikke kan gøre så meget ved dem. Man bruger de ting, man kan, og hvis Jakob (Michelsen) har nogle gode inputs, så kommer han med dem.

De næste inputs, Michelsen skal komme med, er til søndagens kamp mod AC Horsens, hvor vi møder et hold, der er gået igennem store ændringer, siden sidst vi mødte dem:

- Vi har mødt AC Horsens et par gange. De har for nyligt skiftet træner og derfor også lidt i taktikken. Vi har ikke prøvet at spille mod Jens Berthel Askous AC Horsens endnu, men det er jo mange af de samme spillere. De har fysik, og de har altid for vane at have en enkel angrebsplan, som fungerer for dem. Der kommer nok nogle dueller med angriberne. Det er oftest de ting, man kigger på. Men vi snakker jo også om, hvad vi selv er gode til, og hvordan vi kan få vendt det over på vores præmisser, siger Tverskov og afslutter:

- Vi vil jo gerne kontrollere kampen, så meget som muligt, så det ikke bliver en kamp med masser af høje bolde og kun kamp og fight. Vi skal gerne spille langs græsset og få dem ud og løbe.

AC Horsens – OB spilles søndag kl. 14.00 på CASA Arena Horsens, og den transmitteres på Eurosport 2.

Annonce