IMG_0061 (2)

27.10.2021 19:19

Det holdt hårdt, men efter 120 minutter sikrede Aron Elís Thrándarson, Mart Lieder og Emmanuel Sabbi med hver deres scoring, at vi onsdag aften slog FC Nordsjælland ud af Sydbank Pokalen.

FC Nordsjælland:
Martin Frese (16.), Adamo Nagalo (32.), Adamo Nagalo (35.), Lasso Coulibaly (88.), Emmanuel Ogura (92.)
OB:
Mads Frøkjær (29.), Troels Kløve (70.)

Røde kort:
FC Nordsjælland: Adamo Nagalo (35.)

Dommer: Jakob Sundberg

På en kølig efterårsaften i oktober skulle OB kæmpe mod FC Nordsjælland om avancement til kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

De første 10 minutter var præget af bølgende spil frem og tilbage, hvor FC Nordsjælland dog i særlig grad kom ind i og omkring OB's straffesparksfelt. Scoringen udeblev dog – men kun for en stund. I det 12 minut kom Oliver Antman til en afslutning, som blev afrettet og dykkede, lige inden den nåede overlæggeren. 1-0 til FCN.

Striberne forsøgte at svare igen, og i det 19. minut lagde Jens Jakob Thomasen, hvad der bedst kan beskrives som en sukkerbold til Emmanuel Sabbi i hjemmeholdets felt, men det nordsjællandske forsvar var på plads, og fik det afvist.

Senere fik OB frispark på kanten af feltet, efter Sabbi blev tacklet – hvilket desuden resulterede i den første advarsel til Nordsjællands Adamo Nagalo. Frisparket blev udnyttet til et indlæg, der nær nåede Kasper Larsen, men som i sidste ende blev grebet af hjemmeholdets målmand.

Kort efter fik Nagalo sit andet gule kort på blot 3 minutter efter en hård tackling på Troels Kløve, og Nagalo måtte dermed forlade banen.

Det gav et fordelagtigt udgangspunkt for en stribet udligning. Max Fenger var da også tæt på netop at udligne kort tid efter, men han måtte dog se sin afslutning reddet af Ogura på kassen.

Hvor kampen indtil udvisningen havde bølget frem og tilbage, skiftede momentum resten af halvlegen, hvor OB var klart mest dominerende på bolden. Dette udmundede sig også i flere gode angreb, men udligningen udeblev dog fortsat.

Fra anden halvlegs første fløjt pressede striberne på, og Nordsjællands felt var tungt belejret af de fynske tropper, hvor FCN kun sporadisk kom op på vores banehalvdel. Chancerne var mange i OB's favør – særligt i form af hovedstødschancer på indlæg – men den sidste skarphed manglede.

Tigerne fra Farum var dog ikke blevet tandløse og i det 76. minut bed de også fra sig. Det lykkedes dem at spille sig igennem midten og komme til en helt åben mulighed, men H.C. diskede op med en smuk redning med venstrelappen.

Det var dog fortsat striberne, der var klart mest på bolden, og kampens 89. minut brød jublen ud i udebaneafsnittet, da et indlæg fra Moses Opondo fandt Aron Elís Thrándarson, som headede bolden smukt ind til stillingen 1-1. Forløsningen var stor, og stemningen tilsvarende høj hos de mange OB-fans på lægterne.

Scoringen gav striberne yderligere blod på tanden, og belejringen af nordsjællændernes felt fortsatte. Stillingen forblev dog 1-1, hvorfor kampen røg i forlænget spilletid.

De gode takter fra 2. halvleg fortsatte ind i den forlængede spilletid, og efter knap otte minutter kunne Mart Lieder, der stod placeret i det lille felt, sparke striberne på 1-2 efter et indlæg af Thrándarson. Kort efter blev det 1-3, da en afslutning fra Jeppe Tverskov ramte Sabbi på vejen og snød Ogura i kassen.

Resten af kampen bølgede spillet i højere grad frem og tilbage, men Mart Lieder var ikke færdig med at score basser. Da der stod 113. på minuturet, kom han til en friløber, som han sikkert eksekverede på. 1-4 til striberne og kanon stemning på udebaneafsnittet.

1-4 blev slutresultatet – skøn, skøn aften i Farum!