- Vi har fået blod på tanden
Superliga

- Vi har fået blod på tanden

27 sep 2018

OB’s Sten Grytebust forventer, at de gode forsvarstakter kan fortsætte, når striberne møder AaB på søndag.

Sten Grytebust og resten af OB-truppen rejser til Aalborg på søndag, hvor de skal teste formen mod ligaens nummer tre.  

Jeg forventer en taktisk affære og en jævnbyrdig kamp. Jeg føler, at vi har haft nogle gode oplevelser i Aalborg, og jeg har stået nogle gode kampe mod AaB, hvilket jeg også sigter efter at gøre på søndag. Udover Vendsyssel, er det den udebanekamp, der er længst væk, men det betyder ikke det store. Det er dejligt at komme ud i landet og spille fodbold. Aalborg har et fint stadion og en fin bane, hvor vi, som sagt, har haft gode oplevelser i de seneste indbyrdes kampe. Vi skal fighte den hjem og fortsætte de gode takter, vi viste mod Horsens. Vi ved også, at AaB spiller på en anden måde end Horsens, og det skal vi være opmærksomme på, fortæller Sten Grytebust 

Striberne fik Superligasæsonens tredje clean sheet i mandags mod Horsens, hvor de blev besejret 4-0. Den norske målmand føler sig godt tilpas med de spillere, der ligger foran ham i forsvaret, og han vil gerne have det solide forsvarsspil til at fortsætte.  

Det går rigtig fint i det defensive. Det er klart, at det bliver bedre, når der kommer kontinuitet i forsvaret, og man får spillet nogle flere kampe sammen. Vi forsvarer med flere mand, end vi har gjort tidligere. Vi har tre i bagkæden, to wingbacks, der kan falde ned og hjælpe, og der er et par spillere på midten, der også kan komme ned og hjælpe med opdækningen. Oftest siger man, at man skal forsvare med alle mand, og det føler jeg, vi er blevet bedre til. Vi havde lidt problemer i starten af sæsonen, hvor vi lukkede for mange mål ind, men den måde, vi spiller på nu, gør, at vi bliver bedre til at lukke af for modstanderen og det gode arbejde, skal vi fortsætte med. Det er godt mix, vi har i bagkæden. Vi har en masse gode forsvarer og dygtige fodboldspillere, der er gode på bolden. Jeg føler mig tryg med de folk, der ligger foran mig, men når det er sagt, skal vi ikke ende med at føle os alt for tilpas, der er altid noget, som kan forbedres, og det skal vi stræbe efter, siger Sten Grytebust 

I kampen mod Horsens blev den 28-årige nordmand kåret til Man of the Match, og der var specielt én detalje, han vil blive husket for.  

Jeg havde en god og vigtig redning i slutningen af første halvleg, jeg var stolt af, men der var en situation i anden halvleg, som folk snakker om. Jeg ville selvfølgelig helst ud og gribe bolden med begge hænder eller bokse den væk, men det blev med en enkelt hånd. Det faldt mig bare ind, jeg kom måske lidt for sent ud i feltet, jeg sprang op, og bolden sad bare fast på min hånd. Det er sjovt, og jeg er glad for, fansene synes, at det så overlegent ud, men det kommer jeg ikke til at gøre så ofte. 

OB’s målmand har en god statistik mod den kommende modstander fra Nordjylland, hvor han har fire clean sheets i seks kampe, og han har ikke prøvet at tage fra en AaB-kamp med et nederlag.   

- Jeg husker min anden kamp for OB efter mit skifte fra Norge, hvor vi spillede i Aalborg. AaB lå i toppen af tabellen på det tidspunkt, og vi havde ikke mange chancer mod dem, men vi vandt alligevel 1-0, og siden er der kun kommet flere gode oplevelser, når vi har mødt AaB, men det bliver en svær kamp på søndag. Det er måske lidt tilfældigt, at jeg har en god statistik mod dem, men det er jeg rigtig glad for, siger Sten Grytebust og fortsætter.  

Vores stærke forsvarsspil skal fortsætte, ellers får vi det rigtig svært. AaB er et mandskab, der er gode til at have bolden og spille den rundt. Det er en vigtig kamp, jeg glæder mig til, og det tror jeg, at hele truppen gør. Vi har fået en vigtig sejr, og den har givet os blod på tanden, forklarer Sten Grytebust 

Kampen mellem OB og AaB sparkes i gang søndag kl. 16:00 på Aalborg Portland Park.  

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik