- Vi kan gå et lyst forår i møde
Nyt fra U17

- Vi kan gå et lyst forår i møde

28 feb 2020

Der var mange positive momenter fra efterårssæsonen, og efter en god opstart er U17-cheftræner Ivan Poulsen fuld af optimisme inden et spændende forår, som indledes lørdag i Aalborg.

Lørdag bliver afslutningen på opstarten for Stribernes U17-mandskab, når sæsonen skydes i gang med en udebanekamp mod AaB i U17-Ligaen. De ægte fynske striber og de bolsjestribede drenge er placeret side om side i tabellen, hvor vi er nummer syv med fem point mere end nordjyderne. Alligevel forventer Ivan Poulsen en svær opgave.

- Selvom vi i min tid som U17-træner har haft et godt tag på AaB, så er jeg helt sikker på, at det bliver svært lørdag. Vi så AaB så sent som i januar måned, da de deltog i BC Catering Cup her i Ådalen. Der var de stærke, og for andet år i træk kom de i finalen. I år var de også så dygtige, at de slog et rigtig stærkt hollandsk mandskab fra Vitesse Arnhem i finalen, og ser man på topscorerlisten i U17-Ligaen, så er det Christian Wagner fra AaB, der topper den. Så det bliver en svær opgave, men samtidig en opgave vi glæder os rigtig meget til, siger Ivan Poulsen.

Stribernes seneste turneringskamp var den 23. november, og dermed er det mere end tre måneder siden, at der er blevet spillet om rigtige point. I mellemtiden har drengene deltaget i BC Catering Cup, hvor det blev til en tredjeplads, og derudover er der spillet et hav af træningskampe, hvor RB Leipzig blandt andet blev besejret i den ene. Cheftræneren føler da helt afgjort også, at de er klar til sæsonstart.

- Vi har haft en rigtig god opstart, hvor vi har spillet en masse gode træningskampe mod såvel nationale som internationale modstandere. Derudover har vi haft spillere afsted med diverse ungdomslandshold, hvor de alle er kommet tilbage med masser af selvtillid.

- Fordelen ved en vinterpause er, at der er tid til fordybelse på træningsbanen. Her har vi kunnet se en tydelig fremgang i det spillemæssige – særligt i forhold til det udtryk, som vi ønsker at se. Endvidere bliver relationerne spillerne imellem hele tiden styrket, ligesom spillerne individuelt bliver dygtigere. Så det har været en rigtig god kamppause og opstartsperiode for os, men nu glæder vi os til, at der igen er point på spil, fortæller Ivan Poulsen.

OB er som nævnt placeret på en syvendeplads i ligaen, og drengene har i 12 kampe scoret 21 mål. Har man set kampene i efteråret, så står man med en fornemmelse af, at det godt kunne være blevet til mere i det forgangne halvår, og den følelse har cheftræneren også – endda med god grund.

- Expected goals og alle mulige andre statistikker synes jeg altid skal tages med forbehold. Man kan dog sagtens bruge dem som et pejlemærke for, om man er på vej i den rigtige retning – og statistikkerne fra efteråret viste, at vi var et af de hold i hele ligaen, der skabte flest chancer – og burde have scoret flest mål. Kan vi fortsætte med det i efteråret, og så bare sparke lidt flere af de store chancer i kassen, så går vi et lyst forår i møde.

- Drengene hungrer efter at spille om point, så det bliver med garanti et topmotiveret OB-mandskab, der tager til Aalborg for at få alle tre point med hjem til Odense.

Kampen mellem OB og AaB i U17-Ligaen spilles på AaB’s Anlæg lørdag klokken 15.15.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik