- Vi skal stoppe dem sammen
Superliga, Førsteholdet

- Vi skal stoppe dem sammen

23 nov 2018

Mikkel Desler og OB skal forsøge at udbygge den seneste periodes pointhøst mod FCN på søndag, men han forventer hård modstand på kunstgræsbanen i Farum.

Striberne gik på landsholdspause med to sejre i de seneste to Superligakampe, og nu skal de genoptage formkurven på Right To Dream Park, hvor de møder FC Nordsjælland. Selvom OB har haft det ganske komfortabelt på FCN’s græstæppe, hvor det er blevet til fire sejre i de sidste fem opgør, så vil Mikkel Desler ikke underkende modstanderens helt klare styrker på eget græs 

Det er aldrig helt til at forudsige, hvordan kampen bliver, men FCN er et godt hold på bolden, og de er især rigtig gode på hjemmebane - så der venter os en svær opgave. Når det er sagt, bliver det også en kamp, hvor vi vil få muligheder i deres ende. Vi har en stor selvtillid på holdet, og hvis vi kan fortsætte med at køre på den sti, så kan vi godt få noget med hjem fra Farum, siger Mikkel Desler og fortsætter. 

- De er svære at spille mod på Right To Dream Park, og man kan tydelig mærke, at de føler sig langt mere komfortable på det underlag. Deres niveau og spil på kuglen stiger voldsomt, når de spiller på den bane – det er deres kernekompetence. Kunstgræsset gør, at de kan flytte bolden hurtigere rundt, end de vil på en almindelig fodboldbane. Vi skal heller ikke sige, at vi ikke kan slå dem, for det har vi gjort tidligere. Vores statistik mod dem i Farum er ganske fin, og vi skal tro på, at vi kan gøre det igen.   

FCN’s knap så hemmelige våben er deres kunstgræsbane, som de plejer at være dominerende på, og de er i denne Superligasæson det tredjebedste hold på hjemmebane. Det atypiske underlag bliver ikke noget problem for Mikkel Desler, der aldrig selv har mærket nogle udfordringer ved at spille på kunstgræs.  

Jeg har det egentlig okay på kunstgræs, det er et okay underlag at spille på. Jeg er stadig “ung”, så jeg er måske ikke så påvirket af det – jeg har i hvert fald aldrig oplevet det som noget problem at skulle spille på en kunstgræsbane, fortæller Mikkel Desler med et glimt i øjet.  

Det blev ikke til meget spilletid for 23-årige Mikkel Desler i starten af sæsonen, og han havde problemer med at bide sig fast i OB's startopstilling, men han har fået flere minutter og kampe i benene i den seneste tid, hvor han har spillet fuldtid i de seneste tre kampe for striberne.  

Det har været rart at få lidt minutter igen – det er længe siden. Jeg kunne godt mærke i den første kamp mod Hobro, hvor jeg spillede samtlige 90 minutter, at jeg havde været væk fra Superligabolden. Det er ikke helt det samme tryk og niveau at spille reserveholdskampe, men tre kampe på ni dage har været godt for mig. Jeg har fundet mit flow i spillet frem igen, så det har været skønt at komme ind og hjælpe holdet.  

Kudus, Donyoh og Skov Olsen er blot nogle af de hurtige offensive kræfter, som Nordsjælland kan skyde med på søndag, og derfor vil det kræve fokus fra OB’s defensiv, hvis de skal holdes i skak. Det lykkedes i det omvendt opgør på Nature Energy Park, hvor striberne hentede sæsonens første clean sheet, og Mikkel Desler tror på, at striberne kan gentage den defensive bedrift.   

Vi skal stoppe dem sammen. Der vil nok komme en 1-mod-1-situation, men jeg ved, at jeg får opbakning fra mine holdkammerater. Vi skal stole på hinanden, og hvis vi er to mod en, er jeg sikker på, at vi nok skal løse problemerne sammen og holde dem fra fadet. Det er helt sikkert måden at løse de defensive opgaver på. Vi skal bare køre videre på den gode defensive organisation, vi har fået bygget op, og vi føler os komfortable nede bagved, og den ro skal vi finde frem igen på søndag. 

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik