- Vi skal tilbage i top 6
Nyt fra U19

- Vi skal tilbage i top 6

30 nov 2018

Der har været fokus på SønderjyskE i træningsugen, og Kim Engstrøm tror også på en stribet sejr, men det kommer til både at kræve fight og hurtigt stribet spil.

U19-drengene spiller lørdag eftermiddag den sidste kamp i dette år, når de klokken 12:30 møder SønderjyskE på udebane. Her venter der en modstander, der i seneste runde slog FCK med 3-2, og Kim Engstrøm forventer heller ikke, at det bliver en nem kamp for striberne.

- Haderslev er et hold, som kom rigtig godt i gang med sæsonen, og derefter havde det lidt svært i nogle kampe. I seneste runde slog de FCK, og de gjorde de på dyder, man kender SønderjyskE for. De forsvarede sig lavt og godt, og de var dygtige til at holde FCK fra at skabe de helt store chancer.

- Som udgangspunkt lader det ikke til, at de har noget imod, at deres modstander har bolden meget, så længe det ikke er omkring straffesparksfeltet. De har mange mand bag bolden, så det bliver en svær kamp, og det kræver, at vi får spillet bolden hurtigt og rundt om dem, hvis vi skal skabe chancer. Det har vi til gengæld også en klar formodning om, at vi kan, når vi ser på de spillere, vi tager med til Haderslev, fortæller Kim Engstrøm.

Hele truppen består af et par og tyve spillere, men det er altså kun 15 mand, der kommer med til Haderslev i morgen. At udvælge dem er ikke altid lige let, for der er mange der byder sig til for tiden, og det er klart en styrke – også for de 15 udvalgte, fortæller cheftræneren.

- Der er mange, der byder sig til for tiden. Vi har en bred og kompetent trup med flere forskellige typer af spillere. Det er hele truppen, der er medvirkende til, at vi skal spille os tilbage i top 6. Vi har trænet på et højt niveau, og med tre point kan vi lægge pres på de hold, der er lige foran os. Det vil være vigtigt i forhold til forårssæsonen, hvor vi forhåbentlig skal ud og jagte de medaljer, vi ikke fik i sidste sæson, siger Engstrøm.

OB’s U19-drenge står noteret for 13 point efter de ti første kampe, men i de syv seneste er det blot blevet til to nederlag for Kim Engstrøms tropper, og han synes også, at hans egne drenge spiller god fodbold, når de rammer det niveau, de kan spille op til.

- Jeg synes, vi har rigtig gode muligheder for tre point, hvis vi kan formå at ramme vores eget topniveau og spille den slags fodbold, vi gerne vil. Kan vi det, så er der en god balance mellem at spille boldbesiddende og spille direkte. Vi skal fange SønderjyskE, når de er uorganiserede, og det kan vi kun gøre, hvis vi spiller hurtigt, ligesom vi skal bringe en masse bold og folk ind i feltet, så deres defensiv kan sættes under tryk.

- Vi har brugt vores træningsuge på den kommende kamp. Vi har haft fokus på den, og vi har øvet os i at skulle nedbryde en kompakt modstander. Det kræver tålmodighed i perioder, men når vi så angriber, skal det være direkte og hurtigt spil. Men det er nødvendigt at veksle mellem de dele, så det ikke bliver for let at læse. Det har vi haft god succes med i løbet af ugen, men det er noget andet lørdag eftermiddag, når der er point på spil – og endelig er det vildt vigtigt, at vi er skarpe i forhold til ikke at forære dem omstillingsmuligheder, fortæller Kim Engstrøm.

OB’s seneste kamp i U19-Ligaen endte med et nederlag på udebane mod Esbjerg. Og kampene på fremmed græs har generelt set ikke kastet mange point af sig i 2018. Det er cheftræneren opmærksom på, og det er noget, han og spillertruppen har arbejdet med.

- Jeg tror på, at vi slår SønderjyskE lørdag. Det tror jeg blandt andet på, fordi vi har haft fokus på, at det ikke må være så anderledes at spille på udebane. Det er spillerne bevidste om, og jeg har en formodning om, at der kommer 15 fuldstændig sultne OB-spillere til Haderslev, der vil gøre alt for at tage alle tre point med hjem til Odense.

Kampen mellem OB og SønderjyskE i U19-Ligaen spilles klokken 12:30 på Haderslev Kunstgræsbane.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik