- Vi skal turde åbne mere op
Superliga

- Vi skal turde åbne mere op

31 okt 2018

Nicklas Helenius glæder sig til at skulle spille i Odense igen, når OB fredag klokken 18:00 tager imod Hobro på Nature Energy Park.

Stribernes seneste hjemmebanekamp var mod AGF inden Superligapausen. Det er knap en måneds tid siden, og Nicklas Helenius har savnet at spille foran tilskuerne på eget græs.

- Det er altid sjovest at spille hjemme og have sine egne fans i ryggen. Jeg har særligt savnet begejstringen fra fansene, når vi har et godt angreb, og når der er optræk til noget stort, kan vi høre fansene juble. Vi har brug for at kunne fejre en sejr med fansene, og det håber vi, at vi kommer til, siger Nicklas Helenius.

Der var ikke meget at skrive hjem om fra seneste opgør mod Hobro, hvor striberne måtte tage hjem fra Nordjylland med et 2-3 nederlag, alligevel frembragte OB’s høje angriber et lille lyspunkt på et direkte frispark. 

- Jeg husker en kamp, hvor de scorede tre mål på ti minutter på to kæmpe fejl. Det var en kamp, hvor vi langt hen ad vejen var i fin kontrol, men alligevel tabte 3-2. Vi havde ellers chancer nok til at komme tilbage i opgøret. Det blev selvfølgelig svært at komme tilbage efter at have været nede med 3-0. Der var nogle forsvarsfejl, vi ikke skal lave igen, og det kommer vi heller ikke til. Vi har fået styr på det defensive, og nu skal vi have styr på presspillet og det offensive. Vi skal blive mere dynamiske som hold, og det har vi arbejdet på. Man glæder sig altid over at lave mål - sådan er det at være angriber, men igen, det var en kamp, vi ikke skulle have tabt, og jeg vil hellere have haft de tre point fremfor et frisparksmål. Jeg håber næste gang, at jeg kan få begge dele. Det var et fint frisparksmål, den sad godt, men jeg har lavet nogen, der er noget bedre, fortæller Nicklas Helenius med et glimt i øjet.

Nu er det Hobros tur til at kigge forbi Nature Energy Park, og Nicklas Helenius forventer ikke, at OB går i de samme fælder, som de gjorde i sæsonens første opgør mellem de to hold. Han vil gerne vise gæsterne, at det ikke er let at spille på det odenseanske græstæppe.

- Vi skal undgå at lave de samme fejl, som i den første kamp. Vi har, som sagt, fået en god defensiv base, nu skal vi turde komme længere frem på banen og presse modstanderen noget mere.  Vi skal begynde at komme højere op på banen og specielt på hjemmebane, skal vi kunne presse modstanderen og vise, at det er vores hjemmebane. Det skal også lykkes for os at få scoret nogle mål, og jeg er sikker på, at hvis vi laver minimum to mål på fredag, så får vi en sikker sejr.

Selvom en sejr vil sende striberne længere op i tabellen, så vil det ikke blive til den store fejring, da en ny Hobro-kamp venter rundt om hjørnet i Sydbank Pokalen.

- Nej, det bliver ikke den store fejring, da vi allerede på tirsdag har en vigtig pokalkamp mod Hobro. Der har vi også noget at jagte, for hvis vi vinder den, så er der kun to kampe til finalen i Parken. Vi har nogle meget vigtige kampe her med to hjemmekampe i Superligaen (red. Hobro og Esbjerg), en udekamp i Sydbank Pokalen, og det skulle helst blive til tre sejre.

- Det betyder ikke det store at møde Hobro to gange på ganske kort tid, fordi det er i to forskellige turneringer. Pokalkampe har altid deres eget liv, så det vigtigste er, at vi tager en kamp ad gangen, og det er den på fredag, hvor vi skal vinde for at komme med op i den sjove ende af tabellen igen.  Vi trænger til en sejr – nu har vi gjort det rigtig godt som hold i mange kampe og ikke lukket mange mål ind, så skal vi være lidt mere dynamiske og turde åbne lidt mere op. Vi skal frem over stepperne på hjemmebane og vise, at vi vil vinde.

OB – Hobro IK sparkes i gang fredag kl. 18:00, og du kan stadig nå at få fingre i en billet til opgøret. Køber du din billet online, sparer du samtidig kr. 40,-

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik