- Vil være vigtigt at slutte året godt af
Superliga

- Vil være vigtigt at slutte året godt af

11 dec 2018

OB indtager inden fredagens kamp mod AaB en fjerdeplads, og et godt resultat i den kamp vil gøre, at striberne kan overvintre blandt de seks bedste i Superligaen.

Fredag aften spiller vi årets sidste Superligakamp, når det hjemme på Nature Energy Park går løs mod AaB. Kampen bliver spillet klokken 19:00, og OB-anfører Janus Drachmann forventer et møde med en stærk modstander.

- Selvom AaB lige har fået ny træner, så forventer jeg, at AaB stadigvæk er gode til det, som AaB plejer at være gode til. Det vil sige, at de er gode på bolden, og derudover synes jeg, at de under Jacob Friis allerede har lagt på i forhold til det direkte spil, ligesom de laver flere dybdeløb og får sendt flere bolde ind i boksen. Men det er de samme spillere, selvom der er kommet ny træner, og vi glæder os rigtig meget til årets sidste kamp. Det vil være vigtigt for os, hvis vi kan formå at slutte godt af og dermed skabe et godt afsæt til foråret, som bliver rigtig spændende i jagten på en plads blandt de seks øverste hold i Superligaen, siger Janus Drachmann.

På det seneste har Drachmann og resten af OB-truppen været godt kørende, og inden seneste runde var det blevet til 11 kampe i træk uden nederlag. Den stime blev dog brugt i den forgangne weekend, da de danske mestre, slog os med 3-0 på MCH Arena. Det nederlag har dog ikke fået nogen betydning for humøret i OB-truppen, forsikrer anføreren.

- Det er få hold, der får point på udebane mod FC Midtjylland. Det er et rigtig svært sted at spille, så at vi har tabt en kamp på udebane mod dem har ikke ødelagt vores tro på os selv frem mod fredagens kamp. Den seneste kamp er lagt bag os, der er nulstillet, og vi ser frem mod AaB-kampen nu. Vores trup sprudler af selvtillid. Der er godt humør, det er tydeligt at mærke, vi kan lide at være sammen, og det viser sig også på resultaterne. Samtidig synes jeg, at vi både hver især, men også som hold er gode til at holde benene på jorden og ikke gøre det til mere end det er.

Inden kampen mod AaB er OB placeret på en fjerdeplads, men blot med tre point ned til en niendeplads. Det er en tæt Superliga, og marginalerne bliver afgørende, når fårene skal skilles fra bukkene efter 26 runder. Først gælder det dog tyvende runde, hvor en stribet sejr vil sikre en top 6 placering over julen, og det er et ønske, der står højt på anfører Drachmanns ønskeliste.

- Først og fremmest vil tre point mod AaB være afgørende i forhold til at skabe et godt afsæt til foråret. Men det er også bare rart at gå på ferie med tre point, og kunne se på en tabel med OB blandt de seks bedste hold i Superligaen, mens vi er på juleferie. Efter AaB-kampen er der lang tid til næste kamp, så det er vildt vigtigt for os, at vi slutter ordentligt af, og vi ved, det kommer til at kræve hårdt arbejde, siger Janus Drachmann.

OB har på det seneste haft et rigtig godt tag på de bolchestribede nordjyder, og for at finde den seneste AaB-sejr i et indbyrdes opgør skal man tilbage til 2015. Og Janus Drachmann har en stor tro på, at der ikke er ændret på den del af historien, når kampen fløjtes af klokken lidt i ni fredag aften.

- Vi er godt kørende, og selvom vi lukkede tre mål ind mod FC Midtjylland, så har vi en god defensiv base, mens offensiven også gør det godt i den anden ende. Vi arbejder godt som en enhed, vi er svære at have med at gøre. Vi har flere gange i år været gode til at straffe modstanderne, når chancen har budt sig, vi har mange forskellige målscorere, og jeg er sikker på, at de ting bliver udslagsgivende i fredagens kamp.

OB og AaB spiller på Nature Energy Park fredag aften klokken 19:00. Men husk, at der i Albani Fanzonen bliver spillet Julebanko fra klokken 18:00, hvor du blandt andet har chancen for at vinde en fodboldrejse for to personer til en værdi af 15.000 kroner.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik