Annonce
Annonce
Ydmyge Kamil Vacek: Jeg er stolt af skiftet
Superliga

Ydmyge Kamil Vacek: Jeg er stolt af skiftet

24 aug 2018
Annonce

Kamil Vacek forklarer om skiftet til dansk fodbold og om den fodboldmæssige stabilitet, han ønsker at få i OB.

Annonce

Tjekkiske Kamil Vacek er blevet præsenteret som ny mand i den stribede trøje, og han fik testet formen til den første træning med resten af OB-truppen.  

- Det var en god følelse. Jeg kunne straks mærke, at fodbolden lå dybt i alle spillere. Alle gav sig 100%, og der var et højt tempo, der ikke stoppede, før træneren fløjtede af. Jeg er fortrøstningsfuld om, at jeg snart kommer i topform og kan hjælpe de andre på banen. 

Den 31-årige midtbanespiller har spillet i den tyske, italienske, israelske og tjekkiske liga, inden han fik brudt med den polske klub, Slask Wroclaw, hvor det ikke blev til den ønskede succes. Nu er han klar til at få noget stabilitet i den fynske klub, som har været længe ventet. 

- Jeg er en familiedreng, så jeg kan ikke lide mange forandringer. Det har aldrig været meningen, at jeg skulle spille for mange klubber og i mange forskellige ligaer. Jeg troede, at jeg skulle blive i Sparta Prag i mange år, men tingene går hurtig i fodbold, og du kan ikke regne med, hvad morgendagen bringer. Det var en af grundene til, at jeg valgte OB. Jeg vil gerne have noget stabilitet, og jeg kan mærke, at personerne i klubben rigtig gerne vil have mig her. Samtidig mærkede jeg, at trænerens plan passede til mig, og det havde en stor betydning for skiftet, forklarer Kamil Vacek og giver den tidligere FCM-spiller, Václav Kadlec, en tak for at fortælle om den danske Superliga. 

- Václav og jeg tilbragte en del år sammen i Sparta Prag, og han kunne fortælle om den danske liga og niveauet. Det var specielt OB’s filosofi om at komme tilbage i toppen af dansk fodbold, der tiltalte mig. Jeg er sikker på, at jeg vil blive en vigtig del i den opbygning, men jeg kan kun love, at jeg vil gøre mit bedste.  

Den rutinerede boks-til-boks-spiller vil ikke allerede påtage sig en lederrolle i truppen, men han vil vise sine lederegenskaber frem på fodboldbanen. 

- Der findes forskellige typer af ledere på et fodboldhold – nogen råber meget, og andre siger slet ingenting. Jeg tror, at de rigtige ledere findes på banen. Spillere, der tager ansvar og giver deres absolut bedste, når de er på banen. Man behøves ikke at være den mest snaksaglige for at være leder på et hold, fortæller Kamil og uddyber sine sportslige karaktertræk.  

- Jeg er en dreng, der kommer fra en meget lille by, hvor jeg har skulle arbejde rigtig hårdt for at blive professionel fodboldspiller, og det er jeg stolt af hver eneste dag. Det er nok mit karaktertræk, at jeg er stolt og ydmyg. I fodbold har man gode og dårlige dage, men jeg kan kun love fansene, at jeg hver eneste dag vil arbejde hårdt.  

Kamil Vaceks familie er også overbevist om, at OB er den rette klub for ham, og de kan mærke, at han brænder for at komme i gang for striberne.  

- Min familie var lidt skeptiske i starten, da jeg sagde, at jeg skulle til Danmark og spille fodbold. Det er nok mest, fordi de ikke kender til den fodbold, der bliver spillet her. Min kone er dog rigtig glad, fordi hun kan mærke på mig, hvor meget jeg gerne vil til landet og til klubben. Jeg afviste alle andre tilbud, fordi jeg er sikker på, at jeg vil kunne gøre en forskel her og få noget stabilitet. Min største fan er min far – uden ham havde jeg ikke stået her i dag, og han var også lidt nervøs for skiftet. Jeg satte mig ned og fortalte ham om klubben, og nu er han overbevist om, at det er den rette klub for migsiger Kamil Vacek og beskriver sin første dag i Danmark.  

- Jeg har været her én dag, og den største forskel, som jeg har lagt mærke til, er, at alle cykler her. Det er gør alle ikke i Tjekkiet, så det er lidt af et kulturchok, siger Kamil Vacek med et glimt i øjet.  

Annonce